Inline og Roller Derby

Østfold

Skøytekrets

SET YOUR GOALS HIGH, AND DON'T STOP TILL YOU GET THERE.

ROLLER DERBY

Roller derby er en kontaktsport som utøves på rulleskøyter. Sporten går ut på at utøverne, oppdelt i to lag, kjører på en oval innendørsbane og poeng deles ut til en spiller som kjører forbi hvert medlem av motstanderlaget. Laget med flest poeng ved kampens slutt har vunnet.


Roller derby er hovedsakelig en kvinnesport, og er internasjonalt organisert i Women's Flat Track Derby Association.


Regler


En match varer sammenlagt 60 minutter, og er inndelt i to 30-minutters omganger. Omgangene er inndelt i flere jams som kan vare i maks to minutter med 30 sekunders mellomrom.


Laget består av spillere som er inndelt slik: en pivotblocker, tre blockere og en jammer. Hver jam begynner med at blockerne starter i en klynge ved pivotlinjen etter et tegn fra dommeren. Disse utgjør packen.


Etter at alle i packen har passert pivotlinjen, blåser dommeren to signaler og jammerne får starte. Jammernes første oppgave er å prøve å trenge seg gjennom motstanderens lag. Blockernes oppgave er å hjelpe fram sin egen jammer gjennom packen samt å forhindre motstanderens jammer i å komme seg forbi. Dette gjøres med lovlige taklinger. Den jammeren som først lykkes i å komme seg gjennom motstanderens blockere kalles lead jammer. Denne har rett til å avbryte jammen med å plassere begge hendene på hofta. Jammern skal nå prøve å komme seg forbi så mange motstanderblokkere som mulig. For hver motstandsblocker jammeren kommer seg forbi gir et poeng. Når leadjammeren markerer hendene på hoftene eller når to minutter har gått, er jammen slutt.INLINE

Hurtigløp på inline-skøyter er en idrettsgren hvor utøverne konkurrerer om å gå over en bane så fort som mulig på en type rulleskøyter som kalles inline-skøyter (hvor hver skøyte har flere hjul på en rekke i motsetning til oppsettet av hjulene på rulleskøyter som har to par ruller etter hverandre.


Inline-skøyter ble lansert i 1760.


Copyright @ All rights reserved